[Recept] Zigeunersaus

Ingrediënten:
- 20 gr zoetzure augurken
- 1 paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- half blikje tomatenpuree
- 1 dl kippenbouillon
- 2 theelepel azijn
- wat zoetstof of suiker
- sambal
- 2 eetlepels ketchup
- eventueel maizena
Bereiding:
- Snipper de ui en augurk. Pers de knoflook en snijd de paprika ook klein.
- Maak de kippenbouillon en zet apart.
- Bak de ui en de knoflook en voeg na een minuutje ook de paprika en augurk toe.
- Voeg na een paar minuten de bouillon toe, de ketchup en de tomatenpuree, en laat eventjes meebakken.
- Voeg de azijn toe en naar smaak wat zoetstof of suiker. Voeg vervolgens ook naar smaak wat sambal toe en laat eventjes doorkoken.
- Is de saus niet dik genoeg, voeg dan wat maizena toe tot het wel de juiste dikte heeft.

Het recept is voor 2 personen.

Bron: Goodfoodsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten