Zwarte Peper Soep?

Mijn vriendin Jenny Ridyard tweeted:
Hoe grappig het misschien ook klinkt om iets teveel zwarte peper in je soep te doen, in zuidelijk Indië kent men een tomaten en zwarte peper soep. Het schijnt een perfect medicijn te zijn tegen de vervelende verschijnselen van verkoudheid.

Ingrediënten
- twee of drie tomaten
- drie of vier teentjes knoflook
- één theelepel geelwortel (of Kurkuma of Kunjit)
- één of twee theelepels zwarte peper
- één theelepel komijn - één theelepel olie
Bereiding
- Neem drie tot vier kopjes water in een pan. Hak de tomaten en voeg ze aan het water toe. Voeg wat zout en geelwortel toe en breng het geheel aan de kook. Laat het een tijdje sudderen.
- Rooster de zwarte peper en de komijn totdat er een heerlijke geur vanaf komt. Vermaal het daarna tot een fijn poeder.
- Pel de knoflookteentjes en kneus ze.
- Verhit de olie in een pan, voeg de knoflook toe en bak die tot ze goudbruin zijn geworden. Voeg de peper en de komijn toe aan het mengsel.
- Doe het specerijenmengsel bij de tomaten. Blijf het geheel voor twee to drie minuten koken totdat alle ingrediënten samensmelten en de tomaten uit elkaar vallen.
- Drink de soep heet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten